TOTAL TRUST IS OUR QUALITY

Alle projecten

Specificaties

Jaar 2017
Locatie Noordwijk

 

ESA heeft 22 lidstaten. Door de -financiële en intellectuele - krachten van de lidstaten te bundelen, kan Europa ruimtevaartprogramma's en activiteiten uitvoeren waartoe de lidstaten afzonderlijk niet in staat zouden zijn.

Wat doet ESA?

ESA heeft als taak het ontwikkelen en uitvoeren van het Europese ruimtevaartprogramma. De satellieten zijn bedoeld om meer te weten te komen over de aarde, de ruimte eromheen, het zonnestelsel en het heelal. Daarnaast ontwikkelt ESA technologieën en diensten die gebruik maken van satellieten, en bevordert ze de concurrentiepositie van de Europese industrie. ESA werkt nauw samen met ruimtevaartorganisaties buiten Europa, zodat veel van de wetenschappelijke vooruitgang ten bate kan komen aan de hele wereld.

Wie zijn bij ESA aangesloten?

De 22 bij ESA aangesloten lidstaten zijn: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Daarnaast nemen andere lidstaten én Canada deel aan sommige projecten via samenwerkingsovereenkomsten.


Esa Estec datacenter
Esa Estec Noordwijk

Impressie project

Esa Estec datacenter
Esa Estec datacenter
Esa Estec datacenter